5 tips på julfirande för företag

Att arrangera ett julfirande för företaget är mer än bara en trevlig avslutning på året – det kan ha en direkt positiv inverkan på kollegornas trivsel, engagemang och prestationer. När medarbetarna känner sig sedda, uppskattade och delaktiga, ökar deras känsla av tillhörighet och motivation, vilket kan leda till ett starkare engagemang och bättre resultat för företaget.

Julen erbjuder en naturlig möjlighet att skapa gemenskap och bryta den dagliga rutinen. Firandet bidrar till att stärka relationerna inom teamet, vilket kan förbättra arbetsmiljön. När vi firar tillsammans, firar vi inte bara årets framgångar utan även individernas insatser, vilket skapar en känsla av meningsfullhet och ökad motivation. Här kommer 5 tips på julfiranden som uppskattas av medarbetare och sätter den rätta julstämningen. 

Julbord med kollegorna, Eventdagen

Aktiviteter för ett minnesvärt julfirande

Möjligheterna är många när man vill ge uppskattning till medarbetarna med julstämning i åtanke. Ibland är det svårt att bestämma sig, komma överens eller ens komma på någon idé. Här kommer några tips som kan hjälpa er i planeringen. 

1. Julfrukost på kontoret eller annan plats

Att börja dagen med en gemensam julfrukost skapar en avkopplad och varm stämning. Samla kollegorna kring ett julbord fyllt med härliga frukostfavoriter som pepparkakor, lussebullar och julskinka. Genom att starta dagen i lugn och ro med god mat och samtal, skapas en positiv känsla som håller i sig resten av dagen. Välj att ha frukosten på kontoret eller på en trevlig plats i närheten för att skapa omväxling.

2. Glöggmingel eller Glöggafton

Ett avslappnat glöggmingel på eftermiddagen eller tidig kväll kan vara en enkel men uppskattad aktivitet. Med glögg, julgodis och härlig julmusik i bakgrunden kan kollegorna mingla, umgås och koppla av. Detta är ett perfekt tillfälle att stärka de sociala banden på arbetsplatsen och samtidigt få en stunds avkoppling i en hektisk decembermånad.

3. Jullunch

Att samlas kring ett klassiskt julbord är en uppskattad tradition på många arbetsplatser. En härlig jullunch ger kollegorna en chans att umgås under avslappnade former och njuta av julens alla delikatesser. Det kan anordnas på ett trevligt ställe, eller varför inte bjuda in en cateringfirma till kontoret för en lite mer informell, men fortfarande festlig, atmosfär.

Julfirande med företaget

4. Luciafirande med kunskapsbyggande föreläsning

För en riktigt stämningsfull dag kan ni arrangera ett Luciafirande som inleds med en gemensam julfrukost. Därefter kommer ett luciatåg till arbetsplatsen och sprider ljus och sång, vilket höjer stämningen ytterligare. För att addera värde både för kollegorna och företaget kan dagen följas upp med en inspirerande föreläsning som inte bara ger ny kunskap, utan också engagerar och inspirerar. Avsluta med en mysig luciafika där kollegorna kan reflektera över året som gått.

5. Kreativ julaktivitet – Kransbindning, matlagning eller Sip & Paint

Om ni vill ha en mer aktiv julaktivitet, finns det många roliga alternativ att välja mellan. Kransbindning är en perfekt kreativ aktivitet för att kicka igång julstämningen och låta kollegorna skapa något tillsammans. En gemensam matlagningsaktivitet där ni tillagar julens godsaker är ett annat sätt att bygga teamkänsla. För en annorlunda upplevelse kan ni anordna en ”Sip & Paint”, där kollegorna får njuta av något gott att dricka samtidigt som de målar och låter kreativiteten flöda. Eventdagen har aktiviteterna för ett lyckat företagsevent. 

👉 Vill ni boka Sip & Paint, matlagningsaktivitet eller kransbindning

 


Genom att erbjuda dessa aktiviteter och skapa ett genomtänkt julfirande visar ni att ni värdesätter kollegornas välmående och engagemang. Oavsett vilken aktivitet ni väljer, så är julfirandet en chans att bygga starkare relationer och ladda om inför ett nytt framgångsrikt år tillsammans. Vi på Eventdagen har över 10 års erfarenhet av event. Stort eller smått, så hjälper vi er från planering, till koordinering eller undanplock, så att ingen behöver gå minste om festen, eller inte kunna njuta av varje ögonblick. 

 👉  Kontakta oss, så skräddarsyr vi efter ert behov! 

 

 

Invigning nytt kontor och lansering

Vill ni ha en minnesvärd invigning eller lansering?

5 tips på julfirande för företag

Sip and paint kvinna målar

Sip & Paint – En kreativ upplevelse för alla tillfällen

7 tips för att planera bröllop

Aktiviteter för sommarmingel som ger glada medarbetare in på hösten

Aktiviteter för en minnesvärd möhippa

Kontakta mig!

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i namn samt telefon eller e-post så återkommer vi till dig!