Arrangera företagsevent i egna lokaler

Inspiration för ert företagsevent på kontoret

Att arrangera ett företagsevent behöver inte innebära att hyra en dyr lokal eller boka en plats långt från kontoret. Många företag har mötesrum, kontorsytor eller andra utrymmen som kan förvandlas till perfekta eventlokaler. Att arrangera event i era egna lokaler har många fördelar – och här är några anledningar till varför ni borde överväga det för nästa företagsfirande, kundevent eller julfest.

 

Varför välja egna lokaler?

Kostnadseffektivt
Att hyra en extern lokal kan snabbt dra iväg i kostnad. Genom att använda era egna lokaler kan ni istället investera budgeten i andra delar av eventet, som underhållning, catering eller dekoration. Detta kan göra ert event mer minnesvärt utan att spräcka budgeten.

Personligt och unikt
Egna lokaler ger eventet en personlig touch som är svår att få i en hyrd lokal. Genom att bjuda in kunder, samarbetspartners eller medarbetare till er arbetsmiljö får ni möjlighet att visa upp företagets kultur på ett autentiskt sätt. Dessutom kan det kännas exklusivt och spännande för gästerna att se era arbetsutrymmen i en ny tappning.

Flexibilitet och bekvämlighet
När eventet hålls på hemmaplan är det enklare att anpassa tider och logistik. Ni har direkt tillgång till er teknik, möbler och annat som kan behövas. Dessutom är medarbetarna nära till hands för att hjälpa till både innan, under och efter eventet, vilket gör att ni kan spara tid och pengar på förberedelser och efterarbete.

👉 Vi är nyfikna på att planera ett event i våra egna lokaler

Event tillsammans med PWC och EVentdagen
Eventdagen hjälpte PWC att planera och koordinera ett evet.

 

 

Vilka typer av event kan hållas i egna lokaler?

Att hålla event på kontoret eller i egna mötesrum passar för många olika typer av tillställningar. Här är några idéer:

Julfest och julbord
Dekorera kontoret i vintertema och bjud in till julfest eller ett stämningsfullt luciatåg med frukost. Ett enkelt sätt att skapa julstämning utan att behöva lämna arbetsplatsen.

👉 Här finns tips på fler julaktiviteter

Kundevent eller produktlansering
Om ni ska lansera en ny produkt eller tjänst, varför inte göra det på hemmaplan? Ni kan skapa en exklusiv upplevelse för era kunder genom att bjuda in dem till en närmare inblick i verksamheten.

Jubileum och företagsfirande
Fira företagets årsdag, ett uppnått mål eller en milstolpe med en fest där ni förvandlar arbetsplatsen till en festlokal för kvällen. Det är både enkelt och speciellt att fira på en plats där så mycket av företagets historia har utspelat sig.

Temafest
Gör något annorlunda och överraska personalen eller gästerna med en temafest! Oavsett om det är ”After Ski”, ”Casino Royale” eller en ”Ugly Christmas Sweater”-fest, så kan en genomtänkt temadekoration förvandla kontoret till en helt annan plats för en kväll.

 

 

Eventdagens tips för att lyckas med eventet

Planering är viktigt
Även om ni slipper hyra en lokal är det viktigt att noggrant planera hur ytan ska användas, vilka tillstånd som behövs och hur ni ska arrangera eventet för att det ska flyta på smidigt.

Skapa rätt atmosfär
Se till att skapa en atmosfär som passar eventet. Detta kan innebära allt från belysning och dekorationer till musik och underhållning. Tänk på vad ni vill att gästerna ska känna och uppleva när de kliver in i rummet.

Utnyttja lokalens styrkor
Använd de delar av lokalen som gör ert företag unikt. Kanske har ni en inspirerande takterrass, ett modernt konferensrum eller ett öppet kontorslandskap som enkelt kan anpassas. Genom att lyfta fram det speciella med er arbetsmiljö skapar ni ett minnesvärt event.

Samarbeta med lokala partners

Ni behöver inte göra allt själva. Ta hjälp av catering, underhållning eller teknisk support från lokala partners för att säkerställa att eventet går smidigt. Detta kan också ge eventet en lokal förankring som gästerna uppskattar.

Koordinering och planering av event Eventdagen
Vi kan hjälpa er att hålla koll på allergier, beställa all mat och koordinera på plats så allting flyter på smidigt.

 

Eventdagen hjälper dig från idé till genomförande

Med över 10 års erfarenhet inom eventkoordinering vet vi vad som krävs för att göra ditt event till en succé. Vi på Eventdagen finns här för att hjälpa dig genom hela processen, från att bolla idéer och planera, till att hantera detaljerna på själva eventdagen.

Du kan boka ett möte med våra erfarna eventkoordinatorer eller någon av våra andra specialister för att diskutera dina idéer och få expertråd. Vi kan också vara på plats under eventet för att se till att allt flyter på smidigt, och dessutom ta hand om städningen efteråt så att du och dina gäster kan njuta fullt ut av festen.

Låt oss hjälpa dig att skapa ett minnesvärdt evenemang utan stress!
Kontakta oss idag för att boka ett möte och ta nästa steg mot en fantastisk tillställning.

Arrangera företagsevent i egna lokaler

Julfest med eventdagen

7 tips för en oförglömlig julfest

Bröllop med Eventdagen

Inspiration för att välja musik till er vigsel

Kofotboll Möhippa

Planera en fartfylld och aktiv Möhippa

Invigning nytt kontor och lansering

Vill ni ha en minnesvärd invigning eller lansering?

Julfest eventdagen

5 tips på julfirande för företag

Kontakta mig!

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i namn samt telefon eller e-post så återkommer vi till dig!